טיפ קוגניטיבי לאכילה רגשית

טיפ קוגניטיבי לאכילה רגשית

       

 

 

אכילה רגשית:  למה הכוונה שאנו מדברים על אכילה רגשית?
האם זו אכילה ללא רגשות? אין מצב כזה. כל אכילה מלווה ברגשות. ההבדל הוא אם אנחנו מנהלים את הרגשות בזמן אכילה או שהרגשות מנהלים אותנו.
פחד, כעס, שמחה או עצב הם רגשות נורמליים כשהם מאוזנים ואינם מוגזמים. הפחד מכניס אותנו לדריכות, הכעס יוצר גבולות, השמחה מזרימה אנרגיה טובה לכל הגוף והעצב גם הוא אנרגיה מקדמת במינון הנכון. מתי מתחילה האכילה הרגשית? כאשר הפחד הופך לחרדה משתקת, הכעס הופך לזעם בלתי נשלט, השמחה לאופוריה ללא גבולות, והעצב לדכאון.

 

מחשבות מעכבות כמו “אף פעם לא אצליח, תמיד מכשילים אותי, אין לי אף פעם זמן לעצמי, אף אחד לא מעוניין לקדם אותי וכו’, יוצרים רגשות מעכבים. מחשבות מקדמות כמו: “אני יכול, כדאי תמיד לנסות, אצליח להתגבר על מכשולים, כל עכבה לטובה, כל מה שצריך לקרות קורה וכו'” יוצרים רגשות מקדמים.
מטרת האימון הקוגניטיבי היא לזהות מחשבות מעכבות ולהחליפם במחשבות מקדמות.

 

אחד הדרכים לבצע זאת הוא בעזרת הטיפ הקוגניטיבי לאכילה רגשית – 5 האלפי”ם.
כשאגיע למקרר, אזור הסכנה הפופלרי לאכילה רגשית, אבצע 5 שלבים:
1. אעצור – מול המקרר ואעבור לשלב 2
2. אבדוק – האם אני באמת רעב או שאני מספר לעצמי סיפור? אם זה סיפור, והרעב מחשבתי בלבד, אעבור לשלב 3
3. אצא – מאזור הסכנה במטבח  לסלון, או לגינה, לחדר עבודה, לחדר שינה או מקום אחר ואעבור לשלב 4
4. אדון – מה כדאי לעשות במקום לאכול. מה החלטתי עם מאמן התזונה שלי לעשות? מקלחת קרה? 2 כוסות מים? לצאת 10 דקות עם הכלב? לצאת להליכה? כוס תה מרגיע? עוד רעיונות? החלטתי! זה הזמן לעבור לשלב 5 לסיום:
5. איישם – אבצע את התחליף לאוכל. הפעולה תביא לשינוי! ללא יישום בעשייה, השינוי לא יגיע.
בהצלחה !!!!!