מהפך באמצע החיים

מהפך באמצע החיים

       

מהפך באמצע החיים

את מפגש הפרידה בקורס המאמנים צביקה גולדהירש לא ישכח. “כל אחד רשם כמה מילים על כל אחד ממשתתפי הקורס, ובסוף דפנה הגישה לכולנו את הדף שלו. התרגשתי מאוד. ניתן היה לראות איך במהלך קורס קצר יחסית למדנו להכיר אחד את השני, זו היתה התרגשות גדולה, גם ממעמד סיום הקורס וגם מהדברים שכתבו החברים האחרים”.

בגיל 46 החליט צביקה גולדהירש לבצע שינוי משמעותי בחייו. “זה נגע כמעט בכל התחומים. עזבתי משרה טובה כמנהל אבטחת איכות בחברות אלקטרוניקה עם רכב חברה ותנאים לא רעים, לטובת לימודי אימון, אישי משפחתי וזוגי, ובנוסף לימודי אימון כושר ובריאות בווינגייט”.

צביקה חיפש תחומים משלימים “להשלמת הפאזל”, כהגדרתו. הוא נרשם ללימודי אומנות לנפש (“אני מצייר על סוגים שונים של עצים וצורב את הציורים עם עפרון חשמלי”) ובנוסף החליט להתמחות באימון לתזונה נבונה. “אבל לא רציתי להתעסק בספירת קלוריות ובדיאטות, חיפשתי לאמן אנשים באימוץ אכילה נבונה כדרך חיים. חבר טוב המליץ על בית הספר לתזונה של דפנה וד”ר צבי פוס, ומהר מאוד הבנתי שמצאתי באופן מושלם את מה שחיפשתי”.

תסביר בבקשה.

“בבית הספר NCS מלמדים על השילוב המתחייב בין תזונה נכונה לבריאות הגוף, והשילוב המנצח עם קואוצ’ינג. כאשר מבינים דרך הראש ומפנימים את הדרך לאכילה נבונה מגיעים לתוצאות ארוכות טווח”.

איך עושים את זה?

“דפנה וד”ר צבי פוס לימדו אותנו שרוב האנשים אוכלים מתוך לחץ, שעמום, פחד וסיבות נוספות, שהאחרונה שבהם היא הרגשת הרעב. חוסר האיזון של רוב האנשים ביחד עם חוסר בידע מה לאכול ומתי גורם לאנשים לאכול מתסכול. על כן יש צורך בשילוב בין קואצ’ינג ללימוד עקרונות האכילה הנבונה, שכן לא ניתן להצליח לשנות את אורחות החיים בלי להבין מה לשנות ומה לאכול ומתי. את הידע הזה מקבלים בצורה מושלמת, חווייתית וערכית מצביקה ודפנה”.

כדוגמה להנאה והצלחה בלימודים נותן צביקה גולדהירש את הדוגמה של האופניים, שממחישים את הקשר בין גלגל החיים לגלגל התזונה והבריאות, ועד כמה הקשר בין חיי היומיום משפיעים בצורה ישירה על התזונה שלנו.

כיום צביקה עובד בהנאה גדולה כמאמן אישי לכושר גופני בבית הלקוח. הוא מאמן גברים ונשים ומתמחה באימון נפגעי פרקינסון, וכן מאמן כושר במספר מפעלים ומאמן אנשים לתזונה נבונה כדרך חיים, וכמובן מצייר וצורב בעץ. “האני מאמין שלי הוא שהבריאות שלנו מבוססת על השילוב בין התזונה לחשיבה שלנו. חשיבה חיובית ותזונה נבונה הן הדרך לחיים בריאים ומאושרים”.

בחיי היומיום, צביקה מספר, הוא מיישם את כל מה שלמדתי בקורס, “כולל שתיית זרעי פשתן טחונים מדי בוקר לפני הארוחה. אחרי אימון בוקר עם אשתי היקרה, שגם היא אימצה את דרך התזונה הנבונה כדרך חיים, אני אוכל בבוקר כמו מלך ויוצא לעבודה”.

כששואלים אותו  על בית הספר NCS של דפנה וד”ר צבי פוס, הוא עונה בחיוך כי הוא ממליץ בחום על הקורס. גם כשלא שואלים אותו הוא אומר:  “תמיד אמליץ על בית הספר לתזונה וועל המובילים אותו. הדרך והשיטה של דפנה וצביקה היא מאוד איכותית, מקרבת ומרגשת, בעזרתם רכשתי מקצוע לחיים, ויותר מכך דרך חיים מושלמת לבריאות מתמשכת. הם חלק גדול מעיצוב חיי. אני אוהב את דפנה וצביקה והם בליבי לעד”.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *