טיפ לחג הפסח ומתכון לגלילות חצילים נהדרות!

טיפ לחג הפסח ומתכון לגלילות חצילים נהדרות!

       

 

טיפ לחג הפסח:

 הצלחת  ???? היא הגבול!

 

אחד הטיפים היעילים להרזיה בגישת בית הספר למאמני תזונה NCS מיושמת במשפט: “הצלחת היא הגבול”.

בכל ארוחה נגביל את כמות האכילה לפי גבולות צלחת אחת ולא נתפתה לתוספות.

מתאמנים רבים להרזיה ולאיכות חיים שואלים בצדק כיצד משתלבים “גבולות” ומגבלות עם חג הפסח המסמל חופש וחירות?

כדי לענות לשאלה חשובה זו ניקח משחקים שונים כמו כדורסל, כדור רגל, מונופול, המרוץ למיליון,

אחד נגד מאה ונבדוק כיצד הם הופכים למקור הנאה, שמחה וכיף למשתתפים ולצופים. אחד התנאים החשובים ביותר

להצלחת משחק מהנה הוא קביעת כללים מדויקים וגבולות ברורים למשתתפים. מייקל ג’ורדן הצליח במסגרת גבולות החוקים של משחק הכדורסל

להתעלות ולהדגים ביצועים יצירתיים ומדהימים בזכותם זכה לשישה גביעי NBA בליגת הכדורסל הטובה בעולם.

במסגרת גבולות הצלחת נרצה לשלב חופש יצירה בהכנת ארוחות בריאות טעימות ומשביעות שישכיחו את הצורך מהעבר לתוספות לא רצויות לאיכות החיים שלנו.

 

 

גלילות חצילים ????

​ ​מאת אורנה זבידה 

מלאי כל טוב (תודה לאורנה זבידה – הפשטות בטיבעונות על המתכון התמונה וסדנת הבישול הטעימה)

2 חצילים קלים יפים ומבריקים

2 בצלים סגולים גדולים

סלסלה של פטריות שמפניון

1 כוס אגוזי מלך

טימין, מלח. פלפל שחור

5 עגבניות בשלות

1-2 שיני שום.

מעט שמן זית

מעט מיץ לימון וגרידת לימון

 

הכנה:

פורסים את החצילים, לאורך לפרוסות בעובי 1.5-2 ס”מ. מניחים נייר אפייה על תבנית אפיה גדולה.

מניחים את החצילים בתבנית ומברישים אותם בשמן זית.

אופים בחום בינוני עד שמשחים קלות (לא לאפות מעבר כי החצילים יעברו אפיה נוספת עם המלית)

חותכים את הבצלים לקוביות. גם את הפטריות. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שמשחים. מוסיפים

פטריות. מלח. פלפל וטימין. עד שהפטריות מתבשלות. מחכים שיצטנן מעט

במעבד מזון  טוחנים בפולסים (שישאר גס) את האגוזים. מוסיפים את תערובת הבצל/פטריות.

עוד פלוס אחד או שניים – מתקנים תיבול אם צריך.

לרוטב עגבניות: מרסקים את העגבניות בפומפיה. מתבלים במעט מלח. מעט שום. לימון וגרידת לימון.

 

להרכבה: לוקחים פרוסת חציל ומניחים כף גדושה מתערובת הבצל/פטריות/אגוזים. מגלגלים ונועצים קיסם עץ. כך עושים עם יתרת החצילים.

בתבנית חסינת חום שופכים את הרוטב. מעליהם את גלילות החצילים. אופים בחום בינוני

כרבע שעה עד שהחצילים משחימים יפה.

בתאבון

​צוות

NCS