אורז ירוק קארי ירקות שורש בחלב קוקוס

אורז ירוק קארי ירקות שורש בחלב קוקוס

       

את המתכון הנפלא הבא, שלחה לנו בוגרת NCS, אורית חן – בישול בריא זה אפשרי:
המתכון ( ל 4 מנות)

מצרכים :
1 כוס אורז מלא , רצוי בסמטי
3 כפות שמן קוקוס
3 גזרים
2 בטטות
3 בצלים
3 ארטישוק ירושלמי
פחית חלב קוקוס (ללא חומר משמר)
2-4 כפות משחת קארי אדום (לפי מידת החריפות הרצויה)
מעט מלח, רצוי הימליה / אטלנטי
1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (נענע, כוסברה), רצוי אורגניים
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים, רצוי אורגני

אופן ההכנה
מבשלים את האורז בהרבה מים רותחים, כ 40 דקות. מסננים ומצננים.
קולפים את הירקות וחותכים אותם לקוביות גדולות מערבבים את הירקות עם שמן הקוקוס ואופים בחום של כ 200 מעלות, עד שהם מתרככים.
במחבת רחבה מבשלים את חלב הקוקוס עם משחת הקארי (מוסיפים בהדרגה, זהירות זה חריף,.) תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות.
טועמים ומתקנים תיבול (עוד קארי, מלח) מוסיפים את ירקות השורש שנאפו בתנור ומבשלים בסיר מכוסה כ 10 דקות.
מעבירים את האורז לקערת הגשה, יוצקים מעליו את תערובת ירקות השורש, עם הרוטב שלהם, מעטרים בעשבי התיבול והבצל הירוק ומגישים.

בתאבון!

אורז עם עשבי תיבול