דיאטת אורז לניקוי ואיזון הגוף

דיאטת אורז לניקוי ואיזון הגוף

       


דיאטת אורז לקיץ! איך, מה מותר ומה אסור – המדריך המלא (ומתכון).

פעם בשנה למשך שבועיים תוכלו לעשות ניקוי לגוף ולאזן לחץ דם. 
כמובן לאנשים בריאים בלבד ובאישור רופא!!
התזונה שמורכבת מאורז עם פירות וירקות, מנקה את הכבד, כליות ומאזנת לחץ דם. היא דלת חלבונים ומעניקה מנוחה לכבד ולכליות.
תוצאה: איזון בלחץ דם (הכליות פנויות לאיזון לחץ דם) ו ירידה במשקל בין 1-4 ק”ג.

אז מה מותר בדיאטת אורז?
מוצרי אורז ללא תוספת סוכר, אורז מלא על סוגיו, פצפוצי אורז ללא סוכר, משקה אורז , אטריות אורז, פסטה מאורז מלא (אפשר למצוא בבתי טבע), פריכיות אורז (ללא שום תוספות אחרות פרט למלח), דייסת אורז (אפילו של תינוקות) סושי צמחוני, ממולאים שונים ללא בשר.

ירקות: הכל. סלט ירקות עשיר, ירקות מבושלים/מאודים/מוקפצים ומרקי ירקות. זה כולל גם את הקפואים . מי שעושה דיאטת אורז כהתחלה של הרזיה, טוב יעשה אם יתחיל לצמצם כמויות של תפוחי אדמה כבר מעכשיו. עדיף בטטה בינונית- עד 4 בשבוע.
מומלץ לשים דגש על ירקות ירוקים כהים (כולם-לא כולל פלפל ירוק כהה) וירקות כתומים (גזר, דלעת, דלורית, בטטה).

פירות: הכל 
מי שרוצה לרדת במשקל עד 4 פירות ביום – לא כולל ענבים, אבטיח, ומנגו. (מומלץ להיזהר בפירות-מכילים כמות גדולה של סוכר).

נוזלים: מים-הרבה , תה צמחים. יש להפחית בקפה עם שאיפה להוריד לגמרי. מי ששותה הרבה, צריך להוריד כמויות בהדרגה – כוס קפה ב-3 ימים, תלוי בחומרת כאבי הראש. אם קפה אז קפה שחור או אספרסו או אמריקנו.

המתקה: סילאן, אגבה וכדומה.
שמן: אפשר להשתמש במעט שמן זית כתית מעולה או קנולה מכבישה קרה חומציות עד 1%.

תבלינים מותר ומומלץ להשתמש בכולם – מעט מלח! פרט לאבקת מרק.
חשוב: *** לא מומלץ לנשים בהריון או לסוכרתיים ללא אישור רופא מטפל! ***

מתכון:
מוצרים:
• 2 כוסות אורז מלא
• חצי כרוב לבן
• פלפל אדום אחד גדול
• פלפל כתום אחד גדול
• 2-3 בצלים
• 2-4 שיני שום
• 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
• 2 כפות שמן זית כתית מעולה
• כף גדושה כורכום
• כף גדושה פפריקה אדומה
• פלפל שחור גרוס, מעט מלח
• 4 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. קוצצים את הבצל – אני אוהבת גס, להרגיש אותו אח”כ בתוצאה המוגמרת.
2. רוחצים את הפלפלים, מנקים אותם, וחותכים אותם לקוביות בגודל דומה לבצל – ומניחים בצד.
3. מחממים את השמן בסיר, ומוסיפים לו את הבצל הקצוץ. מנמיכים את האש, לאש בינונית, מערבבים עד שהבצל שחום. משהו כמו 10-15 דקות. לבדוק שלא ייחרך ולערבב.
4. כשהבצל השחים, מוסיפים רצועות כרוב לבן, פלפלים חתוכים, פלפל שחור גרוס טרי, כורכום ופפריקה אדומה ומערבבים עוד 5-10 דקות.
5. מוסיפים 2 כוסות אורז מלא ומקפיצים עם הבצל והירקות עוד 5 דקות. 
6. מוזגים לסיר 4 כוסות מים. מביאים לרתיחה – מנמיכים את האש ללהבה הכי קטנה, מכסים ומבשלים כ 60-45 דקות.
7. הבישול של הבצל והפלפלים עם כל התבלינים נותן ערך מוסף וטעם עשיר הרבה יותר לכל התבשיל הזה, ששום אבקת מרק לא יכולה לחקות – לא כדאי לדלג על השלב הזה.
8. בסיום הבישול הבצל והפלפלים עולים לחלק העליון של הסיר – יש להקפיד לערבב היטב כדי לפזר את הירקות על כל התבשיל.