סלט עדשים שחורות

סלט עדשים שחורות

       

מתכון וצילום מאת: רינת ברק בוגרת NCS 

רכיבים: 

2 כוסות עדשים שחורים או ירוקים מבושלים ומסוננים
1 כוס בטטה מאודה – קוביות
חצי כוס תרד מאודה ומסונן – קצוץ גס
חופן כוסברה טריה וקצוצה
חצי כפית כמון
רבע כפית כורכום
חצי כפית פפריקה אדומה מתוקה
3 כפות שמן זית מכבישה קרה
מלח (הימלאיה ורוד) ופלפל לפי הטעם
** אפשר לזלוף קצת מיץ לימון טרי

לערבב הכל ולטרוף 🙂

מה מקבלים חוץ ממנה חורפית משגעת:
עדשים שחורות –
עתירות בסיבים תזונתיים, משביעות (עוזרות לשמירה על המשקל), טובות  ללב,
ומאזנות את רמות הסוכר בדם.

בטטה – סיבים תזונתיים, ויטמין B6, אשלגן, ויטמין A, ויטמין C

תרד – כמות גבוהה של סידן, ברזל, ויטמין K ואשלגן.

תבלינים – 
כורכום:
אנטי דלקתי ונוגד חימצון (אנטי סרטני), משפר את מערכת כלי הדם והלב.
פפריקה: בטא קרוטן שהופך בגוף לויטמין A

בתיאבון!