סלט פלפלים צבעוני על ברוסקטה

סלט פלפלים צבעוני על ברוסקטה

       

אז באיזה צבע פלפל כדאי לבחור?

כולנו כבר יודעים שקיימים מספר צבעים של פלפלים ירוק, אדום, צהוב, כתום, ואפילו ירוק בהיר, וסגול הטעם משתנה מאחד לשני אבל מה באמת מה ההבדלים הבריאותיים בניהם?

הפלפל הירוק הוא ירק בוסרי וצבעו ירוק כהה כשהפלפל הירוק מתחיל להבשיל

הכלורופיל בו מתפרק וצבעו הירוק הופך לצהוב, אדום, כתום..(תלוי בסוג הזן הנשתל)

ככל שהפרי אדום יותר יש בו יותר קרטנואידים שהם למעשה חומרי צבע בעלי תכונות בריאותיות (כל הירקות הכהים מכילים יותר חומר פעיל חיובי מאשר הירקות הבהירים), רק הפלפל הירוק כהה הבשרני, יוצא מהכלל כי הוא מכיל הרבה סולנין – שהוא למעשה קבוצת חומרים הנקראים אלקלואידים, חומרים שהצמחים מייצרים לשם הגנה מפני חרקים אך בפועל הוא חומר רעיל(הכל יחסי) המזיק במיוחד לאנשים בעלי רגישויות במערכת העיכול או במפרקים.

בנוסף, בפלפל אדום יש כפליים ויטמין A (בצורת בטא קרוטן) וכפליים ויטמין C מאשר בפלפל ירוק (כמות ויטמין C בפלפל הינה פי 4 מאשר בפרי הדר)

ישנם גם זנים של פלפל ירוק (זה הפלפל הירוק הבהיר והעדין יותר) שלא משנה צבע עם הבשלתו.

מסקנה: אם אתם אוכלים פלפל העדיפו את הצבעים הבהירים, איכותם התזונתית גבוהה יותר והם פחות בעייתיים לאנשים בעלי רגישויות שונות.

סלט פלפלים טעים: 

5 פלפלים בצבעים שונים

5 כפות שמן זית

5 כפות חומץ טבעי

10 שיני שום כתושות

חצי כפית מלח אטלנטי גס או ורוק 

רבע כפית כורכום

מעט פלפל שחור

מיץ מלימון אחד גדול

2 כפות דבש טבעי(לא חובה) או סילאן 

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה גס  מאוד

  • לשטוף היטב את  הפלפלים ולהניח בתבנית לזלף מעט שמן זית ולמרוח אותם היטב.

להכניס לתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות) לכחצי שעה עד כשהקליפה מתחילה

להיכרך מצד אחד יש להופכם לעוד כמה דק’ שיקבלו צבע גם מצידם השני כאשר הם חרוכים ורכים הם מוכנים.

לאחר מכן יש לצנן ולקלף את הקליפה ולנקות את הבשר הפלפלים מגרעינים אך יש לשמר את הנוזלים שלהם (לא לשוטפם) אם יש חתיכות קטנות לא משנה אם יש כמה חתיכות של קליפה שרופה, היא מוסיפה טעם.

בקערה גדולה יש לערבב שמן זית, חומץ, שום, מלח, כורכום, פלפל שחור, מיץ מלימון ודבש לערבב היטב

להוסיף פלפלים ופטרוזיליה לערבב שוב בעדינות ולקרר ככל שהסלט ישהה יותר זמן במקרר

כך ישתבח טעמו.

ניתן להגיש על ברוסקטה – פרוסת לחם מקמח מלא קלויה עם שמן זית.

בתאבון.