עוגיות חמאת בוטנים

עוגיות חמאת בוטנים

       

חמאת בוטנים (ומתכון טעים בהמשך) מכילה בעיקר שומן מסוג חד בלתי רווי, שומן בריא שמעלה את הכולסטרול הטוב ולא מתחמצן בקלות, עשירה בויטמין E, B3, B5 , מגנזיום, 
אשלגן ואבץ ניתן למרוח בכריך או לנשנש עם מקלות סלרי ותפוחים.
הנה מתכון לעוגיות חמאת בוטנים טעימות ובריאות:
להכנת העוגיות-

מה צריך?

כוס חמאת בוטנים טבעית (ללא תוספת סוכר)
חצי עד כוס דבש טהור או סילאן טבעי (מתיקות רצויה)
כף אבקת סודה 
ביצה אחת
ניתן להוסיף חתיכות בננה, שוקולד צ’יפס מריר, קוקוס טחון, קינמון חתיכות בוטנים טבעיים.
• שיבולת שועל דקה גרוסה או קמח רצוי כשל”פ להסמכת התערובת לפי הצורך.
איך מכינים?
במיקסר עם ה K מערבבים את חמאת הבוטנים והדבש או הסילאן. 
לאחר מכן מוסיפים את אבקת הסודה והביצה ומערבבים שנית.
אם העיסה דלילה הוסיפו מעט שיבולת שועל דקה גרוסה
מוספים תוך כדי פעולת המערבל על מהירות איטית את הבננות והשוקולד מהעיסה שהתקבלה, קורצים כדורים ומשטחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 10 דקות או עד שהן משחימות מעט (יש לשים לב שלא ישרפו).
** אם העיסה לא יציבה, אפשר להניח במקרר לחצי שעה.
בתאבון.