פודינג צ’יה עם שקדים ופירות יער

פודינג צ’יה עם שקדים ופירות יער

       

חג השבועות הוא חג יפה שמסמל בריאות ושפע חג של התחלות חדשות.
בחג זה נהוג לא לאכול בשר ומצד שני, עשרות שנים של שיווק אגרסיבי הפכו אותו ל ❞חג החלב❝. אם תבדקו היטב במקורות תיווכחו שאין שם איזכור למוצרי חלב.
עם זאת, אתם יכולים להחזיר את החג הזה למקור ולהפוך אותו לחג שכולו אורח חיים בריא שמשלב תזונה טעימה ובריאה וכיף משפחתי,

לרגל החג אנו משתפים אתכם בהכנת מתכון קינוח קליל של פודינג צ’יה עם שקדים ופירות יער 5-6 מנות:

ליצוק בקערת זכוכית גדולה:
2 כוסות חלב שקדים 
2 כוסות יוגורט סויה טבעי
1 כפית תמצית וניל
לערבב להוסיף 4 כפות מייפל דבש או סילאן או לפי המתיקות הרצויה.
לאחר מכן להוסיף חצי כוס גרגירי צ’יה לערבב היטב,
ממתינים מספר דקות שבהן זרעי הצ’יה שוקעים לתחתית הקערה, 
מערבבים שוב וממתינים עוד כ3 דק’ שבם גרגרי הצ’יה מתחילים להסמיך את התערובת מכסים בניילון נצמד ושמים במקרר, 
מקררים ל4 שעות לפחות או למשך לילה.

בקערה 2:
2 כוסות *פירות יער טריים או קפואים מופשרים למעוך מעט בעזרת מזלג ולערבב עם מעט דבש.

*ניתן לגוון בכל פרי אהוב אחר מנגו, אננס, תותים וכו’.

אופן ההגשה:
מוזגים קצת מתערובת הפירות לצנצנת או כוס, מעליה מניחים פודינג ניתן לעשות עוד שכבה או פשוט לקשט מעל בקצת פירות שקדים חצויים טבעיים קלויים וקוקוס קלוי.
ניתן לכסות בניילון נצמד ולשמור עד יומיים במקרר.

חג שבועות שמח ממשפחת NCS 

🙂 .