קציצות כרובית

קציצות כרובית

       

כרובית היא אחד הירקות החשובים בתזונה שלנו. הסיבים התזונתיים שנמצאים בכרובית יכולים לסייע במניעת סכרת, לשפר את מערכת העיכול, לגרום לתחושת שובע מוגברת, להפחית כולסטרול ואפילו למנוע סרטן המעי! בכרובית יש גם חומרים חיוניים לנו כמו ויטמין B, אשלגן, קרטנואידים, ברזל, סידן, ויטמין C ועוד! מחקר חדש אפילו מוכיח כי נשים שצרכו ירקות ממשפחת המצליבים כמו כרובית, ברוקולי וכרוב החלימו מהר יותר מסרטן השד, לעומת נשים שלא צרכו.

אז איך תהנו מהכרובית באמת? תכינו קציצות כרובית פשוטות וטעימות! 
בקערה בינונית ערבבו:
כרובית אחת מאודה ומעוכה לפירה
2 כפות פירורי לחם מחיטה מלאה
3 כפות קמח מלא
1 ביצה
2 כפות שמן זית
כף טחינה גולמית
עשבי תיבול אהובים
כורכום, מלח ופלפל לפי הטעם
מכינים תערובת לקציצות (אם התערובת מעט נוזלית אפשר להוסיף מעט שיבולת שועל גרוסה) , יוצרים קציצה ביד, מצפים כל קציצה בפירורי לחם, מניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן, מברישים כל קציצה במעט שמן זית מבחוץ, ואופים בחום של 180 מעלות, כ-20 דקות או עד שהן מזהיבות. בתאבון!