קציצות קינואה

קציצות קינואה

       

בא לכם להכין ארוחת צהריים מהירה, זריזה וטעימה לכל בני הבית? הנה מתכון לקציצות קינואה נהדרות:

2 כוסות עלי מנגולד קצוצים, חלוטים ומסוננים 
2 כוסות עלי קייל קצוצים, חלוטים ומסוננים
חצי כוס ברוקולי מבושל מעוך 
2 כוסות קינואה מבושלת (אותה השריתם לפני הבישול כדי לנטרל את המרירות ולאפשר לויטמינים ולמינרלים להספג טוב יותר בגוף)
1 בצל קצוץ מטוגן קלות במעט בשמן זית 
1 כוס שיבולת שועל דקה
חופן עשב תיבול אהוב קצוץ דק
1 כף טחינה גולמית 
2 כפות שמן זית + עוד קצת לשימון התבנית
מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס לפי הטעם
ערבבו את כל החומרים בקערה. אם העיסה דלילה מדי מכדי ליצור קציצות, הוסיפו מעט שיבולת שועל, קמח מחיטה מלאה או כוסמין וערבבו היטב. צרו קציצות, הניחו אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן, אפו בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-20 דק או עד שהלביבות מזהיבות (ניתן להפוך בזהירות לאחר כ10-12 דק’ כדי לקבל השחמה מכל הצדדים). הגישו עם טחינה ומיץ לימון.

אם אתם צריכים עוד סיבה להכין את המאכל הבריא, הטעים והמהיר הזה, זכרו שקינואה עשירה בחלבון, היא עוזרת לשמור על בריאות הלב וכלי הדם, עשירה בסיבים תזונתיים, מכילה נוגדי חמצון, מאזנת את רמות הסוכר בדם, טובה למערכת העיכול וגם מסייעת לאלו המנסים לרדת במשקל באמצעות תחושת שובע. מה עוד אפשר לבקש?