עוגת פרג

עוגת פרג

        זמן הכנה:כ 45 דק' |  קלות:בינוני

החומרים:

2 תבניות אינגליש קייק או תבנית 24.

250 גר’ פרג טחון

6 ביצים אורגניות מופרדות

חצי כוס שמן קנולה לא מזוכך + 2 כפות שמן קוקוס (או כוס שמן קנולה לא מזוכך)

1 לימון מגורד

300 גר’ שוקולד מריר

1 כוס סוכר חום קנים טבעי.

חצי כוס – תוספת רצויה: ניתן להוסיף צימוקים, אוכמניות מיובשות, חמוציות, שברי פקאן או אגוזים לפי הטעם.


אופן ההכנה:

ממיסים 200 גר’ שוקולד + שמן, מקררים, מוסיפים שישה חלמונים,

מקציפים את החלבונים עם הסוכר, מוסיפים לחלבונים את הפרג עם גרידת הלימון והשוקולד.

מקפלים בעדינות לתערובת את התוספות הרצויות,

אופים כ- 45 דק’, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פרורים לחים.

מקררים מעט.

להמיס 100 גר’ שוקולד (וניתן להוסיף גם מעט מים) וליצוק מעל העוגה.