top of page

מה בא קודם? הביצה או הכולסטרול?

דפנה פוס

1 בנוב׳ 2022

10 דברים שאולי לא ידעת על ביצים

לביצה יש שם רע בגזרת הבריאות בכלל והכולסטרול בפרט. אבל מה באמת ידוע לכם על הערכים המצוינים שיש בה?

הנה 10 דברים שאולי לא ידעתם:

1. ביצה מכילה חלבון מלא - חלבון המכיל את כלל חומצות האמינו שהגוף אינו יכול לייצר לבד.

2. יש בה ויטמין A, קומפלקס ויטמין B, ויטמין E ויטמין D. מרבית הויטמינים נמצאים בחלמון.

3. לביצה מגוון רחב של מינרלים: סידן, ברזל, אשלגן, זרחן, מגנזיום, סלניום ויוד.

4. כולין היא תרכובת אורגנית שמסייעת למוח, ונחוצה לייצור חומר מוליך עצבי שחשוב לזיכרון, מצב רוח, שליטה בשרירים, תפקודי שרירים ומוח ועוד. יש הטוענים שהכולין מיוצר באופן טבעי בכבד אך מנגד עדיין נדרש תוסף. ביצה אחת מכילה 27% מהתצרוכת היומית המומלצת של כולין לגוף.

5. בחלמון הביצה מצויים לוטאין וזיאקסנתין שהם נוגדי חמצון בעלי יכולות הגנה על העיניים, המפחיתים משמעותית את הסיכון לניוון מקולרי וקטרקט.

6. אומגה 3 - שימו לב לסימון על האריזה - ביצי חופש או כאלו שניזונו ממזון מועשר באומגה 3 הן עשירות באומגה 3.

7. בניגוד לשמועות, הביצה מעלה את הכולסטרול "הטוב" HDL ומפחיתה עמידות לאינסולין. הכולסטרול הבעייתי נובע משילוב של הסוכר שאנחנו אוכלים יחד עם הכולסטרול.

8. וכדי לחזק את סעיף 7 - בביצה יש לציטין שתפקידו לחבר בין נוזלים ושמן, מה שעוזר לפרק כולסטרול בגוף.

9. הביצה משביעה יותר מכל חלבון.

10. בכל ביצה יש בין 5.5 - 7 גרם חלבון.

bottom of page